Bug #4872

vCenter :: Error when create Empty Disk Image

Added by Carlos Cesario about 4 years ago. Updated about 4 years ago.

Status:ClosedStart date:10/14/2016
Priority:NormalDue date:
Assignee:Miguel Ángel Álvarez Cabrerizo% Done:

0%

Category:vCenter
Target version:Release 5.2
Resolution:duplicate Pull request:
Affected Versions:OpenNebula 5.0

Description

Hello, When creating a Empty Disk Image of type Generic Storage Datablock I got error:

It is attached the logs and sshots describing the processes and error:

[root@localhost tmp]# oned --version
Copyright 2002-2016, OpenNebula Project, OpenNebula Systems        

OpenNebula 5.1.80 is distributed and licensed for use under the terms of the
Apache License, Version 2.0 (http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0).

Best regards,

-Carlos

oned_log_sunstone.txt Magnifier (5.03 KB) Carlos Cesario, 10/14/2016 07:45 PM

error_sunstone1.png (20.6 KB) Carlos Cesario, 10/14/2016 07:45 PM

create_image_sunstone.png (28.5 KB) Carlos Cesario, 10/14/2016 07:45 PM

oned_log_cli.txt Magnifier (3.16 KB) Carlos Cesario, 10/14/2016 07:49 PM

cli_steps.png (40.8 KB) Carlos Cesario, 10/14/2016 07:49 PM


Related issues

Related to Bug #4699: Vcenter does not honor vmm_exec_vcenter.conf Closed 08/03/2016

History

#1 Updated by Carlos Cesario about 4 years ago

Only to report, with version 5.0.2, this process it works!

regards,

-Carlos

#2 Updated by Carlos Cesario about 4 years ago

Proposed pull request to fix it

https://github.com/OpenNebula/one/pull/129

-Carlos

#3 Updated by Miguel Ángel Álvarez Cabrerizo about 4 years ago

  • Assignee set to Miguel Ángel Álvarez Cabrerizo

Hi Carlos!,
you're right indeed. During my tests early this week I got the same as you, Disk provitioning type and Bus Adapter controller must be added. I had a PR to documentation prepared to commit explaining this but I'm trying to see if I can fix it with another bug related I'm working right now (B#4699)

Cheers

#4 Updated by Carlos Cesario about 4 years ago

Hi folks, any feedback about this?

Best regards

-Carlos

#5 Updated by Miguel Ángel Álvarez Cabrerizo about 4 years ago

Hi,
as stated earlier, this bug is being solved in this ticket (B#4699)

#6 Updated by Carlos Cesario about 4 years ago

Hi Miguel,

Thank you by your feedback :)

Best regards,

-Carlos

#7 Updated by Ruben S. Montero about 4 years ago

  • Related to Bug #4699: Vcenter does not honor vmm_exec_vcenter.conf added

#8 Updated by Ruben S. Montero about 4 years ago

  • Status changed from Pending to Closed
  • Resolution set to duplicate

I'm closing this to track the development in #4699.

Also available in: Atom PDF